HK-46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany 4:2 v 1. finále play off I. hokejovej ligy

04.03.2012 Celý región

Bemaco HK-46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Góly: 16. Petruška (Polaček, Školiak), 25. Sabol (Školiak, Petruška) v pres., 36. Piatak v oslab., 50. Schneider (Petruška, Sabol) - 11. Mertel (Ručkay, Pupák), 29. Mertel
Rozhodovali: Kubuš - T. Orolin, Rovenský
vylúčení: 5:7, navyše: 23. Urban (Piešťany) napadnutie zozadu
presilovky: 1:0
oslabenia: 1:0
2250 divákov.
 
Zostavy:
Bardejov: Marton - Gajdoš, Valentín, Šimo, Takáč, Školiak, Polaček, Pichnarčík, Mojdis - Gmitter, Piatak, Baláž, Valchař, Náhlik, Gráčik, Schneider, Sabol, Petruška, Minčák, Dancsák, Molnár
Piešťany: Dzubina - Hruška, Bokroš, Urban, Kolník, Bučka, Ďurkech, Mrázik, Mihálik - Pupák, Mertel, Ručkay, Románek, Peško, Haring, Jánoš, Mišura, Melichárek, Chylo, Ďuriš, Lisoň

V úvode išlo niekoľko ostrých pukov na brankárov. V domácej tretine sa však lepšie orientovali Piešťanci. V 11. minúte nedovolili domácim vyhodiť puk a hostia využili prvú chybu, keď Ručkay obišiel bránku a nabil Mertelovi na prvý gól. Domáci sa snažili o rýchly prechod do tretiny hostí, tam však narážali na dobre organizovanú obranu v strednom pásme a nevyužili ani jednu presilovku. Až v 16. minúte Poláček z pravého kruhu poslal puk na bránu a Petruška tečoval na vyrovnávajúcich 1:1.
Domáci sa v úvode druhej časti zahryzli do protivníka, no nevyužili dve presilovky o dvoch hráčov. Najprv za 77 sekúnd a po chvíli len za 17 sekúnd, ale následnú presilovku o jedného už využili po Školiakovej šikovnej prihrávke Sabol dostal prvýkrát v tomto stretnutí domácich do vedenia. Aj keď réžiu hry mali na hokejkách Šarišania, brejky hostí boli nebezpečné a Mertel svojim druhým gólom vyrovnával. Keď domáci Náhlik sedel na trestnej lavici, Piatak zobral puk obrancovi Piešťan a domáci opäť viedli.
Piešťany po druhej prestávke pritvrdili, získali si rešpekt, no nevyužili štvorminútovú presilovku pri vylúčení Valentína. V 50. minúte sa odohrala kľúčová situácia, keď Petruška z rohu nastrelil pred brankára a Schneider získal upokojujúci dvojgólový náskok. Oba tímy hrali s nasadením a obetavo. Domáci zlepšili obranné činnosti a vo vypredanom zimnom štadióne sa hral nadpriemerný prvoligový hokej. Prvé dejstvo naznačilo, že finále o majstra súťaže bude ešte zaujímavé.
 
Jozef Čontofalský, tréner Bardejova: "Presilovky boli pre nás dôležité, aj keď sme nevyužili dve príležitosti o dvoch hráčov. Piatak dal dôležitý gól v našom oslabení. Je to výborný hráč, rozhodol nám už viac zápasov. Určite to bude ťažká séria. Či pôjdeme do Piešťan s dvoma víťazstvami, to si nedovolím tipovať. Rozhodne sa o malých chybách."
Milan Hovorka, tréner Piešťan: "Bol to zápas výbornej úrovne, aj takticky vedený. My sme sa individuálnymi chybami a vylúčeniami pripravili o lepší výsledok. Za stavu 2:2 sme ponúkli domácim víťazstvo, hoci sme hrali presilovku. Chceli sme dať gól, no inkasovali sme. Bol to psychicky náročný moment. My sme hrali kolektívne a domáci sa presadzovali individuálnymi činnosťami."
 

Vyberte región